Wunderline GO app

Wunderline GO app

Rechtstreeks met de trein tussen Groningen en Bremen reizen: dat kan vanaf 2024 met de Wunderline. Maar het is nu al mogelijk om bijzondere plekken en verhalen langs de route te ontdekken met de Wunderline GO app.

Wunderline GO

Met de app Wunderline GO kun je de wonderen langs de Wunderline ontdekken, zowel aan de Nederlandse als aan Duitse kant van de grens. In iedere gemeente langs de route van de Wunderline is een uniek wonder te vinden. Dit kan een karakteristiek thema, een (historische) gebeurtenis, een bekend persoon of een bijzondere plek zijn. Een vriendelijke conductrice neemt je mee langs de route en leidt je naar het wonder. Onderweg verschijnt er op je telefoon informatie in de vorm van afbeeldingen, video’s, audio of tekst. Ook kun je zo nu en dan je kennis testen aan de hand van een quiz. De wonderentour wordt extra bijzonder door het gebruik van Augmented Reality. Hierdoor zie je de wonderen in 3D op je telefoon, waarbij het lijkt alsof ze écht voor je staan. De app Wunderline GO is gratis te downloaden voor Android en Apple in de app store.

Bekendheid regio vergroten

De Wunderline GO app is ontwikkeld op initiatief van de gemeenten langs de spoorlijn tussen Groningen en Bremen, met als doel om de bekendheid van de regio te vergroten. Het is een samenwerking tussen de stad Oldenburg, Ostfriesland Tourismus GmbH en de provincie Groningen. Het project werd gefinancierd door het INTERREG V A-programma Duitsland-Nederland van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). En de provincies Drenthe, Fryslân, Groningen, de deelstaat Nedersaksen en de deelnemende gemeenten. Kijk voor meer informatie op www.wunderline.nl/wunderline-go/.

Wunderline

De Wunderline is het grensoverschrijdende spoorproject van de provincie Groningen, Land Nedersaksen en de Vrije Hanzestad Bremen. Het draagt bij aan de sociaaleconomische ontwikkeling en de leefbaarheid in de grensregio’s in Noord-Nederland en noordwest-Duitsland. De Wunderline maakt het mogelijk voor werknemers, studenten en toeristen om straks in iets meer dan twee uur tussen Groningen en Bremen te reizen. Dit kan vanaf 2024, als ook de Friesenbrücke heropend is.

Copyright © 2019 Wunderline