Spoorverdubbeling Scheemda-Winschoten

In het kader van de spoorverdubbeling tussen Scheemda en Winschoten – op het traject Wunderline – vond op donderdag 27 mei een online informatieavond plaats voor omwonenden en overige belangstellenden. Vanuit een studio in Groningen gaven de provincie Groningen, de Wunderline en ProRail een toelichting op de plannen en beantwoordden zij vragen van deelnemers. Er was veel belangstelling: 120 mensen woonden de informatieavond bij.

Informatieavond 27 mei

De informatiebijeenkomst startte met een welkomstwoord van de wethouder van de gemeente Oldambt, Jurrie Nieboer. Vervolgens werd dieper ingegaan op de spoorverdubbeling, in relatie tot het project Wunderline. Ook werd een tijdsplanning van het project getoond. Deelnemers konden op elk moment vragen stellen via de chat, een deel hiervan werd live in de studio beantwoord. De antwoorden op de meest gestelde vragen verschijnen binnenkort op deze site.

De informatiebijeenkomst is terug te kijken via YouTube.

Spoorverdubbeling Scheemda Winschoten

Tussen Scheemda en Winschoten wordt over een lengte van 4,3 kilometer een extra spoor aangelegd. Deze spoorverdubbeling zorgt in de toekomst voor een betrouwbare dienstregeling, kortere reistijden en een goede treinverbinding tussen Winschoten en Groningen en met de regio. Ook is de verdubbeling nodig voor een goede aansluiting tussen het Nederlandse en het Duitse spoorwegennet. Zie voor meer informatie de website van de Provincie Groningen

Wunderline

Het aanleggen van het dubbelspoor is de eerste stap van de Wunderline, de snelle spoorverbinding tussen Groningen en Bremen. De provincie, Land Nedersaksen en de stad Bremen werken samen aan de sociaaleconomische ontwikkeling en de leefbaarheid van de noordelijke grensregio’s in Nederland en Duitsland. Goed openbaar vervoer is daarbij essentieel. Vanaf 2025 is de treinreis van Groningen naar Oldambt en Bremen sneller en comfortabeler.

Copyright © 2019 Wunderline