Bron: https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/_nieuws/toon/Item/nieuwe-friesenbruecke-langer-beschikbaar-voor-treinen/

Een nieuwe Friesenbrücke over de Ems bij Weener is minstens 20 minuten per uur beschikbaar voor treinverkeer. Hierdoor kunnen dagelijks treinen over de brug rijden en is er zelfs ruimte voor een extra sneltrein. Dit is de uitkomst van een overleg van de Duitse staatssecretaris van Verkeer met gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van Verkeer en Vervoer, bestuurders uit Leer en Papenburg, treinvervoerder de Deutsche Bahn en de Meyer Werft. Eind 2024 moet de brug klaar zijn.

In december 2015 werd de Friesenbrücke bij Weener geramd door een schip en is er geen treinverkeer mogelijk tussen Groningen en Leer. Sindsdien wordt gesproken over een vervangende brug. Aanvankelijk zouden treinen maar beperkt over de brug kunnen rijden omdat de Meyer Werft in Papenburg voor zijn schepen gebruik moet maken van de brug. Dit zou ingaan tegen de plannen van de provincie Groningen om de treinverbinding tussen Groningen en Bremen te verbeteren. De nieuwe oplossing houdt rekening met zowel het trein- als het scheepvaartverkeer. Gedeputeerde Gräper is blij met de gevonden oplossing. “Ik ben blij dat we nu eindelijk duidelijkheid hebben en dat er een oplossing is gevonden waar alle partijen tevreden mee zijn.” De nieuwe brug moet ook nog eens veiliger worden, waardoor de kans op aanvaring door schepen kleiner wordt.

Copyright © 2019 Wunderline