Filter op

Alles
Activiteiten
Kansen
Knelpunten

De bouwstappen

Het project Wunderline richt zich op het hele traject tussen Groningen en Bremen. Langs dit tracé vinden activiteiten plaats op verschillende stations en knooppunten. Daarnaast ontstaan kansen langs het traject, maar zijn ook nog knelpunten. Deze onderdelen zijn allemaal in kaart gebracht en worden meegenomen in de ontwikkeling van de Wunderline.

Groningen Spoorzone

Om tegemoet te komen aan de wensen van de treinreizigers en om de uitbreiding van treinverkeer rond Groningen mogelijk te maken, zijn forse ingrepen nodig aan het spoor en het Hoofdstation. Hiervoor hebben de gemeente, de provincie, het Rijk, spoorinfrastructuurbeheerder ProRail en NS de handen ineen geslagen. Dit project heet Groningen Spoorzone. 

Lees meer

Sneltrein Winschoten-Groningen

Vanaf 2018 komt er een sneltrein tijdens de ochtendspits van Winschoten naar Groningen. De sneltrein is ongeveer tien minuten sneller dan de stoptrein op dit traject. In Winschoten wordt hiervoor mogelijk een extra perron aangelegd. Daarnaast wordt de onbewaakte spoorovergang in Winschoten verbouwd tot een bewaakte overgang. Voor de extra sneldienst hoeven geen extra treinen aangeschaft te worden.

Lees meer

Station Winschoten

Station Winschoten is gerestaureerd en teruggebracht in oude staat van 1904. Hiermee is de uitstraling van het gebied verbeterd. Bovendien heeft het station meerdere functies gekregen die goed zijn voor de reizigers, inwoners en de stationsomgeving in Winschoten. Het station heeft bijvoorbeeld een coffee corner in de wachtruimte, een vergaderruimte en een openbaar toilet.

Lees meer

Station Bunde

Er ligt een wens bij Ministerie van Niedersachsen en de gemeente om een station aan dit trace te openen. Dit biedt mogelijkheden voor reizigers in de buurt.

Lees meer

Station Ihrhove

Er ligt een wens bij Ministerie van Niedersachsen en de gemeente om een station aan dit trace te openen. Dit biedt mogelijkheden voor reizigers in de buurt.

Lees meer

Knooppunt Leer

Het knooppunt Leer nadert de capaciteitsgrens. Daarnaast bestaat in Niedersachsen de wens om de dienstregeling van de treinen die uit het noorden, zuiden en het oosten komen, beter op elkaar te laten aansluiten.

Lees meer

Spoorbrug Ems – Friesenbrücke

Op 3 december 2015 is het zeeschip de Emsmoon tegen de spoorbrug over de Ems gevaren.

Lees meer

Knooppunt Bremen

Op dit moment zit station Bremen qua capaciteit aan z’n plafond.

Lees meer

Copyright © 2019 Wunderline