Filter by

All
Activities
Bottlenecks
Opportunities

Along the Railway Line

The Wunderline project focuses on the entire railway line between the cities of Groningen and Bremen. Along this stretch of railway track a great number of activities already take place at different railway stations and junctions. Apart from these, new opportunities shall arise along this route, though there do remain a few bottlenecks at this point. These issues are all mapped out and shall be taken into account during the development of the Wunderline.

Groningen Spoorzone

Om tegemoet te komen aan de wensen van de treinreizigers en om de uitbreiding van treinverkeer rond Groningen mogelijk te maken, zijn forse ingrepen nodig aan het spoor en het Hoofdstation. Hiervoor hebben de gemeente, de provincie, het Rijk, spoorinfrastructuurbeheerder ProRail en NS de handen ineen geslagen. Dit project heet Groningen Spoorzone. 

Read more

Winschoten-Groningen Express train

Vanaf 2018 komt er een sneltrein tijdens de ochtendspits van Winschoten naar Groningen. De sneltrein is ongeveer tien minuten sneller dan de stoptrein op dit traject. In Winschoten wordt hiervoor mogelijk een extra perron aangelegd. Daarnaast wordt de onbewaakte spoorovergang in Winschoten verbouwd tot een bewaakte overgang. Voor de extra sneldienst hoeven geen extra treinen aangeschaft te worden.

Read more

Winschoten Railway Station

Station Winschoten is gerestaureerd en teruggebracht in oude staat van 1904. Hiermee is de uitstraling van het gebied verbeterd. Bovendien heeft het station meerdere functies gekregen die goed zijn voor de reizigers, inwoners en de stationsomgeving in Winschoten. Het station heeft bijvoorbeeld een coffee corner in de wachtruimte, een vergaderruimte en een openbaar toilet.

Read more

Bunde Railway Station

Er ligt een wens bij Ministerie van Niedersachsen en de gemeente om een station aan dit trace te openen. Dit biedt mogelijkheden voor reizigers in de buurt.

Read more

Station Ihrhove

Er ligt een wens bij Ministerie van Niedersachsen en de gemeente om een station aan dit trace te openen. Dit biedt mogelijkheden voor reizigers in de buurt.

Read more

Leer Railway Junction

Het knooppunt Leer nadert de capaciteitsgrens. Daarnaast bestaat in Niedersachsen de wens om de dienstregeling van de treinen die uit het noorden, zuiden en het oosten komen, beter op elkaar te laten aansluiten.

Read more

Ems-Friesenbrücke Railwaw Bridge

Op 3 december 2015 is het zeeschip de Emsmoon tegen de spoorbrug over de Ems gevaren.

Read more

Bremen Railway Junction

Op dit moment zit station Bremen qua capaciteit aan z’n plafond.

Read more

Copyright © 2019 Wunderline