Screen

Wunderline GO

Sneller en comfortabeler met de trein tussen Groningen en Bremen reizen – dat is een van de doelstellingen van het grensoverschrijdende spoorproject Wunderline. Dit zal pas vanaf 2024 mogelijk zijn, maar nu al heeft de spoorlijn iets bijzonders te bieden: de Wunderline GO app.

Wist je dat er in alle gemeenten langs het Wunderline-traject, wonderen te vinden zijn? Vanaf 24 juni 2021 kun je ze ontdekken met de app Wunderline GO. Iedere gemeente langs de lijn heeft zijn eigen unieke wonder. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een karakteristiek thema, een (historische) gebeurtenis, een bekend persoon of een geografische bijzonderheid. Je kunt de wonderen verzamelen op 15 verschillende routes, die je langs de mooiste plekjes in Groningen, Midden-Groningen, Oldambt, Bunde, Weener, Westoverledingen, Leer, Jümme, Augustfehn, Westerstede, Bad Zwischenahn, Oldenburg, Hatten, Hude en Delmenhorst leiden. Een prachtige en speelse manier om de gemeenten langs de lijn te (her)ontdekken!

Spannende zoektocht

In de app neemt een enthousiaste conductrice je mee op de route en ga je op zoek naar het wonder. Dankzij een kompas op je smartphone word je naar je doel genavigeerd. Maar let op: het kompas laat je slechts de richting en de afstand naar je bestemming zien, je moet zelf de weg zien te vinden. Onderweg verschijnt er op je beeldscherm informatie in de vorm van afbeeldingen, video’s, audio of tekst. Ook kun je zo nu en dan je kennis testen aan de hand van een leuke quiz. De ‘wondertour’ wordt extra spannend door het gebruik van Augmented Reality. Hierdoor zie je de wonderen in 3D op je telefoon, waarbij het lijkt alsof ze écht voor je staan. Wil je de wonderen later opnieuw bekijken? Dat kan, want je kunt ze aan je verzameling toevoegen en mee naar huis nemen.

Download de Wunderline GO app hier:

Om de app te kunnen downloaden, is het van belang dat je telefoon voldoende opgeladen is.

Over het project

De app Wunderline GO is ontwikkeld op initiatief van de gemeenten langs de lijn, met als doel om de bekendheid van de regio te vergroten.
Het project wordt geleid door de stad Oldenburg en uitgevoerd door Ostfriesland Tourismus GmbH en Provincie Groningen/project Wunderline. De firma Quantumfrog uit Oldenburg heeft de app ontwikkeld. Wunderline GO werd mede mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-programma Duitsland-Nederland met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen, alsmede door de deelstaat Nedersaksen en bijdragen van de deelnemende gemeenten.

Wunderline

Het project Wunderline bevindt zich op dit moment nog in de Uitvoeringsfase. In 2024 is de eerste Bouwstap gereed, tegelijk met de heropening van de Friesenbrücke. Nu reizen over de  Friesenbrücke nog niet mogelijk is, kunt u gebruikmaken van treinvervangend busvervoer tussen Weener en Leer. Meer informatie over tickets kunt u vinden op de website van het Niedersachsen Ticket.

Screen

Privacy en bedrijfsgegevens

Klik hier voor meer informatie over het privacybeleid.

Klik hier voor de bedrijfsgegevens.

Copyright © 2019 Wunderline