Hoe kunnen we de ketenmobiliteit in de steden en landelijke gebieden langs het tracé van de Wunderline optimaliseren? Hoe kunnen steden, gemeenten en Landkreise daarvan profiteren en hoe denken de betrokkenen daar zelf over? Over deze en andere vragen werd op 17 januari in het Schloss Leer in Duitsland met vertegenwoordigers van gemeenten, Landkreisen en OV-experts gediscussieerd.

„De Wunderline kan echt een boost betekenen voor bedrijfsleven en culturele sector in onze grensregio. Het is zaak om samen de voorwaarden te scheppen om dit mogelijk te maken. Deze trein mogen we niet missen.“ aldus Landrat Matthias Groote.

Naast de inspirerende opening van Landrat Groote waarin hij duidelijk maakte hoe belangrijk de komst van de Wunderline is voor de regionale versterking, werden er een aantal presentaties gegeven met betrekking tot ketenmobiliteit. Ook de actuele stand van de Wunderline onderzoeken werd gedeeld met de 45 gasten uit het noorden van Duitsland en Nederland. In workshops werd gebrainstormd hoe ketenmobiliteit in de regio verbeterd kan worden. In een wereldcafé setting discussieerden de deelnemers verbetering van de dienstregeling, integratie van auto- en fietsverkeer, bus en alternatieve vormen van openbaar vervoer en over marketing en reizigersgedrag. Een inspirerende dag waarbij de uitkomsten zeker vervolg zullen krijgen.

 

Copyright © 2019 Wunderline